ژل های زیبایی یا فیلرها بطور کلی به دو دسته تقسیم می شوند، فیلرهایی که بر پایه چربی عمل می کنند و ژل هایی که بر پایه هیالورونیک اسید هستند. کیفیت و ماندگاری ژل و فیلرها بستگی به کیفیت نوع چربی و هیالورونیک اسید می باشد. فیلرهایی که بر پایه چربی عمل می کنند به دو صورت کلی هستند یا چربی را از بدن فرد گرفته و به صورت یا بدن او تزریق می شود، ماندگاری این روش می تواند بین 3 تا 5 سال باشد. نوع دیگری از فیلرهای بر پایه چربی وجود دارند که از بدن فرد گرفته نشده و برای همین نیاز هست تا ابتدا تست انجام شده و اگر بدن فرد واکنش منفی نداشته باشد، تزریق انجام شود. در این صورت قیمت فیلر گران تر خواهد بود. فیلرهای هیالورونیک اسید بر اساس درصد خلوص و کشور سازنده تعیین کننده کیفیت این محصول است. البته بجز هیالورونیک اسید، مواد دیگری نیز درون ژل های تزریقی وجود دارند. ولی بیشترین تاثیر را هیالورونیک اسید بر بدن یا صورت شما خواهد گذاشت.
نکات مهم بعد از تزریق ژل و فیلر
اکثر ژل های زیبایی و فیلرها حاوی لیدوکائین هستند ولی تعدادی هم بدون لیدوکائین ارائه می شوند. لیدوکائین باعث کاهش درد هنگام تزریق می شود ولی ممکن است باعث بعد از تزریق صورت یا بدن شما ورم بیشتری داشته باشد. فیلرهایی که لیدوکائین ندارند درصد بیشتری هیالورونیک اسید داشته و این موضوع باعث افزایش ماندگار آن می شود.
برای کاهش ورم بعد از تزریق داروهایی مانند کپسول آناهیل تجویز می شود. همچنین مصرف آب کرفس و آناناس باعث کاهش تورم و التهاب می شوند. همچنین برای جلوگیری از عفونت که می تواند از طریق سرنگ یا پوست آلوده و همچنین واکنش مواد تشکیل دهنده فیلر با بدن فرد ایجاد کند، قرص آنتی بیوتیک و چرک خشک کن تجویز می شود. البته در موارد نادری که ورم خیلی زیاد باشد معمولاً از آمپول دگزا استفاده می کنند.
عوارض تزریق ژل و فیلر
اگر ژل های زیبایی و فیلرها به درستی تزریق شوند و تاریخ مضرف آنها نگذشته باشد، معمولاً هیچ عوارضی ندارند. تنها در صورتی که فیلر به اشتباه درون شریان و رگ هایی که در زیر پوست صورت یا بدن قرار دارند تزریق شود به علت انسداد شریان ها می تواند باعث نکروز شوند. یکی از نشانه های نکروز تیره و سیاه شدن ناحیه ای از بدن یا صورت است که در این حالت باید سریعاً به پزشک مراجعه کرده و از آنزیم برای تخلیه ژل و فیلر استفاده کنید.
انواع فیلر و ژل های تزریقی
از فیلر و ژل های زیبایی برای قسمت های مختلف صورت و بدن و حتی سر استفاده می شود. بر همین اساس می توان فیلرها را بصورت زیر دسته بندی کرد:
فیلر بادی
از این فیلرها برای حجم دادن قسمت های مختلف بدن مانند باسن و کناره های ران استفاده می شوند. غلظت این فیلرها یا ژل ها بسیار بالا بوده و بصورت 50 سی سی و 60 سی سی عرضه می شوند. بخاطر غلظت بالایی که این فیلرها دارند باید از سرسوزن هایی که گیج بالاتری دارند استفاده کنید. از بهترین انواع فیلرهای بادی می توان به برند ورسوس اشاره کرد که دارای حجم 50 سی سی می باشد. همچنین فیلرهای بادی دیگر چون اولترا بادی 60 سی سی، سیدیفیل با حجم 60 سی سی در بازار وجود دارند.
تفاوت این فیلرها بر اساس درصد خلوص هیالورونیک اسید است و در فیلرهای بادی که گفته شد اولترا بادی از همه بهتر است. بعد از آن می توان به ورسوس، سیدیفیل و سایر برندها مانند گانا اشاره کرد.
برخی از ژل های بادی را می توان برای افزایش حجم دستگاه تناسلی آقایان استفاده کرد. همچنین خانم ها نیز برای بهبود ظاهر آلت تناسلی خود می توانند از ژل های بادی استفاده کنند. ماندگاری فیلرهای بادی معمولاً بین 9 تا 18 ماه می باشد.
فیلر های زاویه سازی صورت
برای زاویه سازی صورت باید از فیلرهایی که دارای غلظت بالایی هستند استفاده کنید. زیرا قسمت هایی از صورت مانند فک و گونه با هر بار خندیدن، حرف زدن یا غذا خوردن حرکت کرده و در حال انقباض و انبساط می باشد. بنابراین برای زاویه سازی فک و صورت باید از فیلرها و ژل های تزریقی با غلظت بالا استفاده شود. بسیاری از برندها محصولات خود را با سه حالت غلظت ارائه می کنند. همچنین برای زاویه سازی صورت بهتر است از ژل های 10 سی سی استفاده شود، زیرا ژل های یک سی سی حجم کمی دارند.
بهترین برندهای فیلر برای زاویه سازی صورت بر پایه چربی فیلر الانسه ام است که بصورت دو ژل یک سی سی ارائه می شود. همچنین می توانید از فیلر آلیاکسین GP استفاده کنید که این ژل هم بصورت دو سرنگ یک سی سی ارائه می شود. علاوه بر این در دسته فیلرهای تک سی سی می توانید از ژل نورامیس والیوم استفاده کنید. فیلرهای دیگری که بصورت تک سی سی ارائه می شوند و برای زاویه سازی فک و صورت مناسب هستند شامل روبوفیل اولترا می باشند.
در دسته فیلرهای مناسب زاویه سازی صورت 10 سی سی می توانید از مدل های دنبی H، اودری H، زیشل و رُزگِلَم استفاده کنید. برخی از این ژل ها را می توان به عنوان فیلر بادی نیز استفاده کرد. همچنین برندهای معروف دیگری چون روبوفیل اولترای والیوم 10 سی سی، درمکس استفاده کنید.
ژل لب
غلظت ژل لب باید کمتر از فیلری که برای زاویه سازی صورت و فرم دهی بدن استفاده می کنیم، باشد. اینکار به منظور حفظ بافت نرم لب ها می باشد تا از سفت شدن لب جلوگیری شود. در مواقعی که مشاهده می شود بعد از تزریق ژل، لب زیباجو گوله گوله شده، علت آن استفاده از فیلر نامناسب است.
فیلرهایی که برای تزریق ژل لب استفاده می شوند شامل ژل لب نورامیس با جعبه مشکی رنگ که در نوع لیدوکائین دار و بدون لیدوکائین عرضه می شوند. همچنین ژل های لب دیگری چون روبوفیل، پرفکتا، نئوویا، اودری ام، دنبی مدل S و زیشل رز بلک استفاده می شود.
نکته مهم برای تزریق ژل لب برای مدل های مختلف این است که اگر برای مدل لب روسی می خواهید تزریق ژل لب انجام دهید باید عمق کمتری برای تزریق فیلر در نظر بگیرید.
فیلر زیر چشم
یکی از حساس ترین نقاط برای تزریق فیلر زیر چشم است، زیرا شریان های زیادی در این قیمت از صورت وجود دارند و اگر تزریق به درستی انجام نشود، امکان کور یا نابینا شدن زیباجو وجود دارد. همچنین برای زیر چشم باید از فیلرهای بسیار نرم یا با غلظت پایین استفاده شود. دقت داشته باشید که برای زیر چشم هرگز از فیلرهای برپایه چربی استفاده نکنید و تنها از فیلرهای بر پایه هیالورونیک اسید استفاده کنید. بهترین برندها برای این منظور نورامیس و آلیاکسین هستند.
فیلر شقیقه
برای اصلاح فرم شقیقه برای افرادی که چهره آنها از کنار فرو رفتگی دارد و همچنین برای پر کردن گودی بین ابروها و روی دست ها از فیلرهای زیر چشمی و نرم استفاده می شود.
فیلر مو
هیر فیلرها دسته خاصی از انواع ژل های تزریقی زیبایی هستند که نه بر پایه چربی و نه بر پایه هیالورونیک اسید بوده و بیشتر حاوی مواد مغذی هستند که از سلول های بنیادی تشکیل شده اند. از این ژل و فیلرها برای رشد مجدد مو، تقویت موی سر، فعال کردن رنگ دانه های موی سر و جلوگیری از ریزش مو استفاده می شوند. از بهترین برندهای هیر فیلر می توان به دکتر CYJ (سیج) و هیر فیلر هیرنا مدل اگزوزوم Hairna Exosome اشاره کرد.